Milliónyi cégelemzés forma létezik már a világban, melyek segítségével a cég tulajdonosa, vezetői képet kaphatnak vállalkozásukról. Ezek a felmérések két nagy csoportra oszthatóak általában: gazdasági értékelések (elsősorban pénzügyi oldal) illetve a humán alapú értékelések (kollégák vizsgálata).

A 3B-Personality and Behaviour Based Business értékelés a céget humán faktorok alapján vizsgálja. A középpontjában az emberek álnak. Az egyedi személyiség – és viselkedés beazonosító rendszer támogatásával tulajdonképpen a jelenlegi szervezetben dolgozók döntéshozatali mechanizmusát definiálja és ebből tud pontos képet adni arra vonatkozóan, hogy a vállalkozás milyen fejlődési lehetőségekkel illetve milyen, általában az elsőszámú döntéshozók számára nem ismert veszély pontokkal bír. A személyiségünk alapvetően meghatározza döntéseinket. Egy adott céges szervezet a cégtulajdonos/cégvezető döntési mentén épül fel. Így a szervezet erősségei, gyengeségei, lehetőségei, veszélyei (SWOT) tökéletesen beazonosíthatók az elsőszámú döntéshozók komplex személyiségbezonosítása mentén. Ez még akkor is igaz, amennyiben az elsőszámú döntéshozó odafigyel arra, hogy a felelősséget megossza, a döntési jogkört áthelyezze, hiszen az a kolléga/azok a kollégák, akiknek átadja ezeket a jogosítványokat, már eleve az ő döntése okán kerültek be a szervezetbe. A teljes döntéshozó kör illetve a későbbiek során a teljes céges dolgozói kör komplex személyiség – és viselkedés beazonosítás során definiált tények, minden esetben visszamutatnak az elsőszámú döntéshozó személyére, legyen az pozitív vagy negatív ebből a szempontból.

Persze nagyon érdekes már önmagában is látni egy cégtulajdonos/cégvezető számára azt, hogy kikkel is dolgozik, és ennek milyen pozitív és negatív következményei vannak, de egy cégelemzés egyértelmű célja a fejlesztés, és az ezzel együttjáró profitnövelés. A 3B rendszere képes ötvözni a humán és gazdasági értékelések legnagyobb előnyeit. Hiszen a humán átvilágítás során definiált fejlesztési tények mentén konkrét megoldást ad a megbízó kezébe, mellyel ők konkrét profitot termelnek, mindezt ráadásul igen rövid időn belül realizálva az üzletben.

A 3B cégelemzés lépései a következők:

  1. Elsőszámú döntéshozóval történő egyeztetés személyesen
  2. Elsőszámú döntéshozó komplex személyiség –és viselkedés beazonosítása, ez eredmények értékelése. (4 poles WLPB, 72 kérdéses online teszt kitöltése, cca. 40 perc)
  3. Elsőszámú döntéshozó által kiválasztott dolgozói kör komplex személyiség-és viselkedés alapú bezonosítása és értékelése (4 poles WLPB, 72 kérdéses online teszt kitöltése, cca. 40 perc)
  4. 3B adatbázis értékelés, a rendelkezésünkre álló 524 000 elemzés során begyűjtött tapasztalatok kinyerése a rendszerből, az elsőszámú döntéshozó személyiségével azonos személyiségek gazdasági viselkedésének elemzése és értékelése, azonossági pontok definiálása.
  5. Csapattérkép és csapatelemzés elkészítése. Fejlesztési lehetőségek és veszélypontok definiálása. Költséghatékonysági javaslattétel az elsőszámú döntéshozó felé.
  6. Cégelemző interaktív prezentáció az elsőszámú döntéshozó felé. (cca. 3 óra), a konkrét eredmények, javaslatok, elemzések bemutatása. Költséghatékonysági és változtatási terv bemutatása.
  7. Üzletfejlesztési javaslatok bemutatása.

3B cégelemzés kiegészítő (opcionális) lépései:

+1. Személyiség –és viselkedés értékelő műhelymunka: cca. 2 órás, a teszteket kitöltő kollégák számára egyértelmű visszajelzést adó értékelő, interaktív műhelymunka. A foglalkozás játékos, viszont a mindennapi munkában és magánéletben nélkülözhetetlen segítséget nyújtó információkat ad a résztvevők számára, önismereti módszereken és egymás megismerésén keresztül. A műhelymunka jelentős csapatépítő hatással is bír.

+2. Üzleti stratégiai irányok meghatározása. A cég profiljához leginkább illő célpiacok, célközönség meghatározása, bemutatása. Szükséges és lehetséges termékfejlesztési irányok definiálása. A cég profiljához nem illeszthető fejlesztési irányok és célpiacok beazonosítása.

+3. GO/NO GO döntés: már meglévő fejlesztési ötlet/irány (termék, szervezet, piac stb.) tekintetében a cég profiljára alapozott egyértelmű stratégiai javaslat arra vonatkozóan, hogy a cég elsőszámú döntéshozója induljon/ne induljon az adott irányba. Vagyis a potenciális lehetőségek sikerfaktorának egyértelmű beazonosítása.

ÜZLETI CSOMAGOK ÉS DÍJAK

MIKROVÁLLALKOZÁSOK

MIKRO BASIC
Elemzett személyek száma: max. 2 fő (cégtulajdonosok)
Díjazás: 480 000 Ft+áfa

MIKRO ADVANCE
Elemzett személyek száma: max. 5 fő (tulajdonosok+kulcsemberek)
Díjazás: 880 000 Ft+áfa

MIKRO COMPLEX
Elemzett személyek száma: max. 15 fő (teljes cég)
Díjazás: 1 480 000 Ft+áfa

KIEGÉSZÍTŐ OPCIÓK

Személyiség –és viselkedés alapú értékelő műhelymunka (MIKRO ADVANCE és MIKRO COMPLEX esetén alkalmazható)
Díjazás: 580 000 Ft+áfa

Üzleti és stratégia irányok meghatározása (MIKRO COMPLEX esetén alkalmazható)
Díjazás: 580 000 Ft+áfa

KIS – ÉS KÖZEPES VÁLLALKOZÁSOK

KKV BASIC
Elemzett személyek száma: max. 5 fő (kizárólag cégtulajdonosok)
Díjazás: 880 000 Ft+áfa

KKV ADVANCE
Elemzett személyek száma: max. 10 fő (tulajdonosok+kulcsemberek)
Díjazás: 1 480 000 Ft+áfa

KKV COMPLEX
Elemzett személyek száma: egyeztetés alapján, igazodva a szervezet létszámához
Díjazás: egyedi

KIEGÉSZÍTŐ OPCIÓK

Személyiség –és viselkedés alapú értékelő műhelymunka
(KKV BASIC és KKV ADVANCE esEtén alkalmazható)
Díjazás: 780 000 Ft+áfa

Üzleti és stratégia irányok meghatározása
(KKV BASIC, KKV ADVACE és KKV COMPLEX estén alkalmazható)
Díjazás: 1 880 000 Ft+áfa