Rengeteg kérdőjel merül fel az emberben ha valami ismeretlennel találkozik. Ez az élet bármelyik területére igaz, akkor is ha egy új dolgot próbálunk ki, ismeretlen emberekkel találkozunk, vagy éppen amikor egy új terméket tesztelünk. Jánossy Dávid, a Vörös Pasta értékesítője is kiemelte mennyire fontos, hogy a márka bevezetésénél kiemeljék, hogy a cég bizony forradalmi termékek forgalmazásával foglalkozik.

Mennyire nehéz egy olyan prémium brandet megismertetni az emberekkel, mint a Vörös Pasta, akik ugyan 1994-től, azaz több mint 20 éve működnek, viszont csak most 2017-ben jelentek meg a piacon, mint önálló márka?

Alapesetben sok időbe telik míg a vásárlók meg-, illetve elismernek egy új márkát, viszont a Vörös Pasta termékei még a prémium piacon is egyedinek számítanak. Valós értékekkel, képességekkel bírnak a cég produktumai, és mivel családi vállalkozásról beszélünk, így megbízhatóságot sugároz a fogyasztók felé. Ezek alapján meggyőződésem, hogy az emberek nagy érdeklődéssel fogadják majd Vörös Pasta termékeit és hamar a mindennapi főzés egyik alapélelmiszerévé válnak.

Mik az eddigi észrevételek, hogyan állnak az emberek ehhez a speciális tésztához?

Hatalmas érdeklődés övezi a Vörös Pasta termékeit, hiszen nagyon kevesen ismerik az ősbúzát, vagyis az alakor gabonát. Ennek megfelelően, ahogy felmerül, hogy mi is az alapanyaga ezeknek a speciális tésztáknak az érdeklődés csak tovább növekszik. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne kapta volna fel rá a fejét! A kíváncsiság ereje hatalmas.

Véleményed szerint miért érdemes áttérni a Einkorn Edition tésztákra? Gondolom gyakran megkérdezik az ügyfelek, hogy mi a különbség az alakorból készült paszta és a hagyományos, hétköznapi tészta között.

A két tésztafajta teljesen máshogy működik. A hagyományos, hétköznapi tészta kevesebb energiát nyújt a fogyasztója számára, viszont mivel gyorsan megemeli a vércukor szintet, így a zsírképződést beindítja, és ennek köszönhetően plusz súllyal jár a normális tészta fogyasztása. Az alakor gabonából készült paszta viszont, plusz energiát és nem plusz súlyt nyújt a fogyasztója számára, mivel nem emeli fel a vércukor szintet olyan magasra, mint a hétköznapi tészta. Ennek megfelelően az alakorból készült paszta egy olyan alternatívája a tésztáknak, amit nyugodt szívvel lehet fogyasztani, illetve a gluténérzékenység, cukorbetegség és túlsúly megelőzésében is nagy szerepet játszhat.

Az utóbbi időben emberek ezrei tértek át az egészséges táplálkozásra, viszont a tészta pontosan az egyik olyan alapélelmiszer, amit kizártak az étrendjükből az aktív életmód hívei. Hogyan tudod ezt a problémát kezelni?

Egyfelől jól tették, hogy kizárták. Mivel a hagyományos, hétköznapi tészták a világon elterjedt hibrid búzákból készülnek. Az ilyen hibrid búzákból készült tészták elfogyasztásakor az történik, hogy a gyomrunk gyorsan lebontja az elfogyasztott tésztát, és a vércukor, illetve az energia szintünk is hirtelen felugrik az egekbe, majd később gyorsan leesik. Ezen rövid időszak alatt a fel nem használt energia pedig plusz súly formájában megjelenik rajtunk. Ellenben az aktív életmód követői számára nem szabadna a tésztát nélkülözniük, mivel egy erős, masszív energiaforrásról beszélünk. Az alakorból, ősbúzából készült paszta, elfogyasztása után hosszan fejti ki a hatását. A vércukorszintünket egészséges szinten tartja, miközben hosszantartó és folyamatos energiát biztosít számunkra az egész nap folyamán. Ezáltal kontroll alatt tartva az egészégünket és súlyunkat.

Az értékesítéssel foglalkozó szakemberek szokták mondani, hogy egy rossz terméket is el lehet adni jó kommunikációval, viszont az Einkorn Edition esetében, a piacon egy olyan egyedi termékről beszélünk, amit nagyon kevesen ismernek, egyelőre. Véleményed szerint mennyi idő kell ahhoz, hogy az emberek megismerjék a a Vörös Pasta márkát?

Mivel a prémium fogyasztók szoros és aktív kapcsolati hálóval rendelkeznek, így a célcsoportban a „Word of mouth” segítségével véleményem szerint egy év alatt ismertté válhat a Vörös Pasta márka.

Mit vársz az első évtől, milyen célokat tűztél ki magad elé?

Számos egyéni célt tűztem ki magam elé a 2017-es évre, viszont ahhoz, hogy a Vörös Pasta megfelelő módon tudjon fejlődni, véleményem szerint fontos, hogy az egész csapat egy irányba haladjon. Ennek megfelelően csapatcélokat az egyéni érdekek elé helyezem. Mint például, Vörös Pasta széles körű ismertségének kialakítása a célcsoporton belül, vagy éppen Budapest után a Vörös Pasta termékek országos szintű bolti elérhetőségének, lefedettségének biztosítása. Minimum 45 millió Ft csapatszintű bevétel 2017.12.31-ig. Nagyobb kiskereskedelmi hálózatok, láncok polcaira való bekerülés, és ami a legnagyobb kihívást jelenti, hogy a külföldi piacok felé való nyitás feltételeinek megteremtése és stratégiájának kialakítása elkezdődjön.