Ma már az internet világában nem maradhat semmi kérdés megválaszolatlanul. Ha valamit nem tudunk, akkor beírjük valamelyik keresőbe, és azonnal meg is kapjuk rá a választ. Viszont a legnagyobb kérdőjel, ami felmerülhet bennünk, hogy ezek az információk mennyire hitelesek, hiszen ennyi adat között el is veszhet az igazság.

Pontosan emiatt fontos az, hogy egy adott kérdéskört jól körbejárjunk, és ne a legelső hírnek, felvetésnek dőljünk be. Az egészséges táplálkozással kapcsolatban rengeteg téves információval találkozhatunk, mint például hogy a szervezetünknek nincs feltétlenül szüksége a gabona fogyasztására….pedig nagyon is van.

Egészségesen táplálkozom, vagy nem?

Az aktív életmódról már nem beszélhetünk úgy mint egy divatról, vagy éppen egy korszakos megőrülésről, hiszen emberek ezrei, tízezrei tértek át a mindennapi mozgásra, az egészséges táplálkozásra, vagyis a tudatos életvitelre.

Rengetegen foglalkoznak ezzel a témával és próbálják folyamatosan újítani, pontosítani a szemléletet, ezért számos téves felvetéssel találkozhatunk különböző újságokban, weboldalakon. Gondolok itt az étkezésre, amely témában nagyon sok kérdés merül fel. Mint például az, hogy melyik az egészségesebb? A margarin, a vaj, az olaj, vagy éppen a zsír? De talán a legnagyobb port kavaró kérdéskör az, hogy lehet-e fogyasztani gabonát? És ha igen akkor melyik fajtáját? Mert ugye már ennek is van ezer meg egy változata.

Ki kell tapasztalni!

Mivel már egy ideje én is az egészséges életmód nagy rajongója vagyok, ezért rengeteg cikket és könyvet olvastam el ezzel témával kapcsolatban, mert kevés információm volt arról, hogy hogyan is kellene helyesen élni. Véleményem szerint az emberekben a legtöbb kérdés a táplálkozással kapcsolatban merül fel, mivel a szakemberek ugyanazt a témát időről időre újra feldolgozzák, és teljesen más következtést vonnak le az adatokból. Pontosan ezért én úgy döntöttem, hogy saját magam fogom kitapasztalni azt, hogy az én szervezetem számára mi a legmegfelelőbb, és melyek azok az ételek, amiktől erősnek, lendületesnek, kiegyensúlyozottnak érzem magamat. Hiszen minden ember más és más, és ami az edzőtársamnak bevált, az nem biztos, hogy nekem is megfelelő.

gabonakiraly-01

Ki kell zárnod!

Eleinte rengeteg olyan alapanyagot zártam ki a táplálkozásomból, amire azóta rájöttem, hogy pontosan azokat a tápanyagokat tartalmazza, amik nélkülözhetetlen a szervezetem számára, mint például a gabona. Viszont az nem mindegy, hogy milyen gabonát fogyasztunk!

Ahogy leálltam a hétköznapi búzakészítmények fogyasztásával, folyamatosan fáradtságot éreztem, émelyegtem, és előjött a migrénem is. Nagyon rosszul éreztem magamat.

Hosszas keresgélés után megtaláltam azt a gabonafajtát, amit nyugodt szívvel fogyaszthatok, és ami nem más, mint az alakor. Mivel nagyon szeretem a tésztákat, így számomra a legnagyobb kihívást az új életmóddal járó étkezés során a paszták kizárása okozta VOLNA! Hiszen az alakor búzából készült tésztaféléket fogyaszthatják azok az emberek is, akik odafigyelnek arra, hogy mikor mit esznek. Ahogy elkezdtem fogyasztani az alakor gabonából készült termékeket, a fejfájásom és a fáradtságom is eltűnt, újra fittnek és egészségesnek éreztem magam.

Aki mer, az nyer!

Minden új dologtól kicsit tart az ember. Kétkedve és fenntartásokkal kezeljük, ha valami eltér a szokásostól, viszont véleményem szerint maga ez az életmód megköveteli, hogy merjünk kipróbálni az új, innovatív dolgokat, mert elképzelhető, hogy soha nem látott eredményekhez segít minket. Itt gondolok az edzéstípusokra, vagy éppen a táplálkozásra.

Én mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy adjon egy esélyt az alakor gabonának!