Mészáros Csabával, a Vörös Pasta értékesítőjével beszélgettünk arról, hogy milyen nehéz, illetve hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy új márka megállhassa a helyét a magyar piacon. Csaba mesélt egy kicsit, hogy miben is különbözik az Einkorn Edition a hétköznapi tésztáktól, és kitért a kommunikáció fontosságára is.

Mennyire nehéz egy olyan prémium brandet megismertetni az emberekkel, mint a Vörös Pasta, akik ugyan 1994-től, azaz több mint 20 éve működnek, viszont csak most 2017-ben jelentek meg a piacon, mint önálló márka?

Minden feladat kihívás a mai piacon, mint ahogy ez is, de nem feltétlen nehézségnek nevezném. Természetes, hogy egy nemzetközileg bevezetett márkát egy újabb ország piacára könnyebb integrálni, mint egy nevében teljesen új, induló brandet.

Tudomásom szerint néhány hete foglalkoztok a termékek értékesítésével. Mik eddig az észrevételek, hogyan állnak az emberek ehhez a speciális tésztához?

Az emberek fogékonyak az újra és kíváncsiak. Fontos megemlíteni, hogy egy reformtáplálkozás összetevőjéről beszélünk, amely felé egyre többen fordulnak. Érdekli őket hogy mivel ad ez többet, jobbat, mint a piacon lévő jelenlegi hasonló termékek. Az emberek alapvető tulajdonsága a kíváncsiság iránti vágy kielégítése. A kezdeti érdeklődés után izgatottan várom a „beindulást” a termék irányba.

Véleményed szerint miért érdemes áttérni a Einkorn Edition tésztára? Gondolom gyakran megkérdezik az ügyfelek, hogy mi a különbség az alakorból készült pasta és a hagyományos, hétköznapi tészta között.

Az én felfogásom szerint mi egy „életérzést, egészséget, reformtáplálkozást” kommunikálunk az emberek felé, és nem egy újabb tésztát, terméket adunk el, attól sokkal többet tudunk nyújtani a fogyasztóink számára. Fontos kiemelni Einkorn Edition magas fehérje tartalmát, a csökkentett szénhidrát tartalmát, amelyek élettani hatása mindenképpen pozitívabb, mint a hagyományos értelembe vett tésztáké.

Az utóbbi időben emberek ezrei tértek át az egészséges táplálkozásra, viszont a tészta pontosan az egyik olyan alap élelmiszer, amit kizártak az étrendjükből az aktív életmód hívei. Hogyan tudod ezt a téves információt kezelni?

A hagyományos tészták – amiket eddig fogyasztottunk – összetevői által nem tartoztak a szervezetbarát élelmiszerek közé, de a sok éves kutatás meghozta a gyümölcsét. A sok kísérlet bebizonyította, hogy a gondosan összeválogatott összetevők által egy egészséges és ízletes élelmiszert lehet létrehozni. Ezek fogyasztása nem csak hogy nem egészségtelen, de számos pozitív hatással van a szervezetünkre.

Az értékesítéssel foglalkozó emberek szokták mondani, hogy egy rossz terméket is el lehet adni jó kommunikációval, viszont az Einkorn Edition esetében a piacon egy olyan egyedi termékről beszélünk, amit nagyon kevesen ismernek egyelőre. Véleményed szerint mennyi idő kell ahhoz, hogy az emberek megismerjék a Vörös Pasta márkát?

Biztos vagyok benne, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Ez egy folyamat, de a kezdeti marketing, kommunikációs támogatással egy gyorsabb műveletet lehet elindítani, mintha csak szimplán kitennénk a polcokra a terméket. A másik oldal, amiben bízok a jó tapasztalat, és hogy annak jó híre lesz a fogyasztók között. Ne felejtsük el, hogy a hasonló érdeklődési körű és beállítottságú emberek (gondolok itt a reformtáplálkozás felé fordulókra) hasonló gondolkodású emberekkel veszik körbe magukat. Tehát, mint egy jó magyar népmese, remélem szájról szájra fog terjed majd a Vörös Pasta jó híre.

Mit vársz az első évtől, milyen célokat tűztél ki magad elé?

Minél több helyre eljuttatni a terméket, legyen ott, fogják meg az érdeklődők, próbálják ki. Minél több helyre kerüljön ki, és ennek hatására nagyobb eséllyel kerülhessen a célközönség látókörébe.