Ebben a pörgős, hajtós, rohanó világban nagyon fontos, hogy mind fizikailag, mind szellemileg frissek tudjunk maradni. A szervezetünket talán a legjobban egy autóhoz lehetne hasonlítani, hiszen ha nem tankolunk a kocsinkba üzemanyagot, akkor az nem indul be. Az emberi szervezet számára az „üzemanyag” természetesen a tápanyag amit a napjaink folyamán folyamatosan töltünk. Így a nyár kellős közepén nem igen áll rá a szerveztünk a napi többszöri evésre, de ilyenkor talán még fontosabb, mint bármikor máskor, hiszen a meleg elviselésére is rengeteg energiát fordít a szerveztünk.

Mit együnk nyáron?

Személy szerint mindig is problémám volt a nyáron az evéssel, hiszen ha lehetne egész nyáron csak hideg dinnyét ennék, de sajnos az nem elég semmire. Ennek okán sokat olvastam, hogy az egészséges táplálkozással foglalkozó szakemberek mit is javasolnak. A legtöbb szakértő egyszerű, könnyen emészthető ételeket ajánlanak kiemelve a tésztákat, mivel kiváló energiaforrás, könnyű változatossá tenni, és nem terheli le a szervezetünket az emésztéssel.

Nem minden arany ami fénylik…

Mivel rengeteg gabonafajtából készítenek tésztákat, így természetesen nem minden paszta rendelkezik megfelelő tápanyagtartalommal, ezáltal nem mindegyik ajánlott az egészséges étrendben sem. A durum, teljesen kiőrlésű, illetve az alakor gabonából készült tésztákat ajánlják a legtöbben, hiszen ezek a búzafajták más hatással vannak a szervezetre, mint a hagyományos fehér lisztből készült társaik.

Az alakor magas fehérje, B6 vitaminnal, káliummal és karotin tartalommal rendelkezik, ezért nevezik az egészséges gabonának. Mivel ez a búzafajta nincsen genetikailag módosítva, így teljesen más hatással van a szervezetünkre, például az emésztésünket is elősegíti az alacsony glutén tartalma miatt, így a tápanyag is jobban, könnyebben tud felszívódni. Mindezek alapján a Vörös Pasta, Einkorn Edition tésztája megfelelő alapanyag egy kellemes nyári ebédhez, vagy éppen vacsorához.