Mint a divat világában, úgy a belsőépítészetben is folyamatos körforgás alakult ki, tehát a régen divatosnak mondott irányzatok újra és újra megjelennek. Viszont a 2017-es év mégis kicsit másabb, mint eddig, hiszen a korábban népszerű trendeket új köntösbe helyezték és feldobták azokat modern, a mostani felgyorsult világnak megfelelően.

Természetesség!

Nem csak színekben folytatta hódító útját, hanem erre az évre megjelentek a terrakotta díszítő elemek, amik melegséget és nagy biztonsági érzetet kölcsönöznek a lakásoknak. Ezt az irányt is egy kicsit feldobták, hiszen a 80-as években még fényes felületek domináltak a terrakotta világában, addig most a matt platformok uralkodnak.

2016-ban már megjósolták, hogy újra divatos lesz a parafa használata és nem csak azért, mert a terrakotta stílushoz hasonlóan melegséget ad az otthonoknak, hanem azért is, mert többfunkciós, hiszen kiváló zajszűrő is, amit könnyen, sokféleképpen fel lehet használni.

Szinek terén a természet, a környezettudatosság köszön vissza, hiszen 2017-nek a zöld a színe. Talán ez az irány uralja a legjobban a 2017-es belsőépítészetet, hiszen a falaktól kezdve a szobanövények nélkülözhetetlen szerepét is beleértve egészen a búrotokig megjelenik ez a szín. Igaz a bútoroknál egy kicsit a sötétebb, a mágikus zöld árnyalat az, ami igazán népszerű napjainkban.

Modern minimalizmus

Ahogy már említettem, a belsőépítészet is reagált a felgyorsult, rohanó világra. A gyorsan épülő lakások, házak minél gyorsabb átadása miatt sokan a minimalista stílusra teszik a voksukat, hiszen az a legegyszerűbb. Viszont a sötét színekről egyre többen térnek át a visszafogott színek használatára, amik tágítják a teret, illetve egy kis melegséget is adnak otthonuknak.

Emellett nagy népszerűségnek örvendenek a kárpitozott ágytámlák, amik a letisztult, elegáns stílusba nagyon beleillenek. Mivel a minimalista stílus általában a kis terekre jellemző, így minden lehetőséget meg kell ragani, hogy minél elegánsabbá tegyék a lakásukat. Ez a díszítőelem nagyon egyszerű, mégis rengeteget tud hozzátenni a lakás dekorációjához.

Budai_luxus_csaladi_haz_07

A csillogást felváltja a sötétség…

Az utóbbi években a csillogó színek – mint az arany, vagy éppen fémes színek – voltak a meghatározók a kiegészítőkre és a dekorációs elemekre, amiket most a fekete szín cserél fel. Szerencsére ezek a színek nagyon jól mutatnak egymás mellett és úgyis divatos, naprakész otthonuk lehet, ha nem cserélik le a dekorációs elemeket.

Kikapcsolódás

A digitális világból néha ki kell mozdulni – hiszen a 21. századot az „always online” jellemzi -, mert a folyamatosan elérhető állapotba bele lehet őrülni. Ennek okán született meg a relax szoba, ahová a feszültség elől egy kicsit el lehet bújni. Ezt a helyiséget is a természetesség jellemzi, ami a színekben jelenik meg. Könyvekkel és egyéb relaxációs tárgyakkal szokás berendezni. A relaxáció után kipihentebbek, egészségesebbek és hatékonyabbak leszünk, ami sokat segít ebben a mai rohanó világban.